Board James – AVGNs alter ego

av | september 1, 2017

Board James är en Cinemassacre-producerad serie skriven och spelad av James Rolfe som titel-karaktären Board James, en typisk avslappnad nörd som granskar traditionella (och otraditionella) bordsspel, där programidén är väldigt lik James Rolfes andra serie, ”The Angry Video Game Nerd”.

Board James Med Vänner

Skillnaden mellan Board James och AVGN är att han i den här serien granskar brädspel och brukar ha några vänner som följer med honom, bland annat ”Motherfucker Mike” – en smutsig fuskare och ”Bad Luck Bootsy” – en excentrisk och extremt olycksbenägen brädspelare.

Board James

De första episoderna följer fortlöpande brädspelsrecensioner, men de sjunker ofta in i en en allvarlig skräckfilmston ju längre in i episoden man kommer. Det här visas först med ”Mr Bucket”-episoden och är sedan fullt realiserad i ”Dream Phone”-episoden, efter en storyline där James förmodligen mördar Mike och Bootsy i ett psykotiskt avsnitt, och tillbringar resten av episoderna ensam där han försöker återuppliva dem (för att ha någon att spela med).

Samband mellan Angry Video Game Nerd

Många tips dök upp i det 24: e avsnittet på en ett möjligt samband mellan ”The Nerd” och ”Board James” och detta bekräftades sedan det 25: e avsnittet med avslöjandet att James och The Video Game Nerd är samma person.

I avsnitt 25 avslöjas det alltså att Nerd och Board James är en och samma person,med två personligheter som bor i samma kropp. Avslutningen av episoden innebär att Nerd alter egot helt övertar Board James. Board James är eventuellt psykiskt upprörd och galen. Även om han kan tyckas vara normal är det mycket möjligt att han har schizofreni eller en liknande sjukdom.

Ond bråd död

I Dream Phone-episoden upplever han att Dream Phone hotar honom och dödar både Mike och Bootsy, men det är fortfarande osäkert vem angriparen faktiskt var. När polisen dyker upp, hittade de bara två kroppar, en trasig Dream Phone och Board James – skrattandes.

Senare, i Ouija Board-episoden, får  James tillbaka sina vänner i livet via andevärlden. Då försöker han förklara att det var The Dream Phone som dödade dom, inte han själv.

Serien började som en Spin-Off of The Angry Video Game Nerd, men är nu sin egen serie. Det följer samma Sketch-show-formel som AVGN hjälpte till att popularisera, men har en mycket mindre kritisk stil, då det ofta är mer fokus på det bra.
Serien sattes i sig hiatus i april 2013 efter Dream Phone-episoden. Enligt James hade han planer på att fortsätta serien med en ny säsong, men hade fallit bakom på grund av att arbeta på AVGN-filmen. Han lovade att fler episoder skulle komma, och löftet var uppfyllt när serien återvände under 2015.