Detective: A Modern Crime Board Game

av | september 28, 2018

Bästa spelet jag någonsin har spelat … Det var det första som poppade upp i mitt huvud efter att ha avslutat bonusdelen för Detective: A Modern Crime Board Game. När du sätter dig in i det här spelet inser snabbt hur olikt det är spel som du spelat tidigare.

Mekanikaniken är enkel; du har en kortlek med numrerade kort som innehåller ledtrådar, och längst ner på de ledtrådarna leder dessa till ytterligare undersökningar.

Ett kooperativt spel

Detective: A Modern Crime Board Game är ett kooperativt spel, där alla spelare delar ”Skill-tokens”, ”Stress-tokens” och ”Authority-tokens” i en gemensam Token-pool och använder en tidsmarkering för att kolla tiden när manövrar utförs. Vi använder ordet ”ni” för att representera hela laget. Ni kommer att undersöka alla ledtrådar tillsammans och dela fördelar med dina karaktärers olika förmågor.

Detective: A Modern Crime

  • För: 1-5 spelare
  • Från: 16 år
  • Tid: 60-240 min
  • Övrigt: Reglerna är på engelska

Ska man lita på ledtrådarna?

Detective: A Modern Crime är ett kampanjspel. De fem fallen i lådan är anslutna till varandra med en berättelse. Medan du spelar kan du hitta ledtrådar som inte verkar vara  kopplade till det aktuella fallet. Ibland är det kalla ledtrådar; ibland är det ledtrådar som du behöver för att lösa kommande problem. Bli inte avskräckt om du inte förstår betydelsen av en ledtråd när du först stöter på den. Kanske den informationen snart blir avgörande…

Mycket tankekraft krävs i Detective: A Modern Crime Board Game

Varje fall har många sätt de går att lösas på. På grund av tidsbegränsningar ser du aldrig hela leken eller upptäcker alla ledtrådar. I själva verket är det genomsnittliga antalet kort som dras i varje brottsfall bara vara tjugo.

Du vill definitivt inte spela detta spel när du känner dig trött eller distraherad. Du måste vara välorganiserad och ägna mycket uppmärksamhet åt små detaljer om du hoppas lösa något av dessa fall.

Det är slutmålet som räknas

Efter att ha avslutat spelet, bli inte besviken över att ni inte gick igenom hela spelhögen. Detta är inte ett spel som går ut på att samla så mycket som möjligt. I slutändan är det som är mest viktigt  hur ni löser allt tillsammans; inte hur många ledtrådar ni har upptäckt.

Ett spännande spel som går i en ny riktning

Detective: A Modern Crime Board Game lyckas ta en genre och ta den i en spännande ny riktning. App-integration kanske först ses som en gimmick och distraktion, men fungerar faktiskt riktigt bra här. Jag kan tänka mig att köra spelkvällar för mina vänner och se vem som kan få högst poäng i Detective: A Modern Crime. Du borde absolut försöka få tag i det här spelet om du gillar en bra brädspelsupplevelse.