Tv-Spel som blivit Brädspel

By | april 25, 2017

Assassin ‘s Creed: Arena

Assassin ‘s Creed: Arena introducerar den kanske bistraste förutsättningen på denna lista: kallblodiga mord. Du och dina rivaler börjar på kanterna av en stor spelplan, och måste sedan arbeta er mot centrum. Mord som utförs under spelets gång – bland andra uppgifter – gör så att du tjänar poäng, som krävs för att vinna spelet. Vakter patrullerar överallt, och kan göra så att du blir försvagad eller till och med dödad; och det finns en hel del interna strider som oundvikligen bryter ut bland mördarna (Assassins) själva.

AC: Arena tar bara ungefär en halvtimme för att avsluta, vilket gör den till en av de kortaste spelen på listan. Det är väldigt lätt att plocka upp och lära sig; och den mest komplicerade komponenten är förmodligen den hög med  kort som ska delas ut. Det finns en stor känsla av rivalitet mellan spelarna, och du försöker såklart behålla en viss balans, och hålla de andra från dig, samtidigt som du själv ökar framåt. Det vanligaste klagomålet är att de olika komponenterna är inte lika hög kvalitet som, ja, många andra spel i samma kategori- men låt inte det hindra dig från att njuta av detta snabba och roliga spel!

spel

Gears of War

Gears of War följer historien kring ett par hårda dudes och deras strävan att klättra över varje mur de kan hitta, samtidigt som de tar itu med några riktigt motbjudande Locust.

Varför fungerar det? Gears of War har alltid handlat om samspelet mellan de fyra huvudhjältarna, och i brädspelet är det ingen skillnad. Upp till fyra spelare tar på roller de olika medlemmarna i Delta Squad, och kör genom en rad uppdrag som du hittar i TV-spelet; och du måste arbeta tillsammans för att ta er i genom varje scenario. Här hittar du en randomiserad karta, snygg layout och utmanande fiendeplacering för upp till fyra spelare.

Bioshock

Hitta flickan,  ta itu med ett gäng idioter i jätte Mech-kostymer, och två fraktioner som båda vill använda dig för egen vinning.  BioShock Infinites många enskilda delar göra att spelet får en övertygande helhet.

Varför fungerar det? När du tar dig runt den flygande staden Columbia som Booker och Elizabeth i TV-spelet fungerar detta strålande! Många tror säkert att detta inte skulle fungera lika bra i ett brädspel. Det fungerar dock otroligt bra, då du i brädspelet får se Columbia från ett helt nytt perspektiv från himlen. Här blir det en helt ny bild av  hur konflikten upptagas i den flygande staden – detta när du försöker styra Colombias olika områden,samtidigt som du ska förhindra din motståndare från att göra samma sak.