Weta Workshops nya brädspel

av | februari 27, 2017

Weta Workshop är studion bakom banbrytande specialeffekter för Peter Jacksons Sagan om Ringen och The Hobbit trilogin och otaliga andra studio box-officegiganter, som Batman VS Superman, Godzilla och Zack Snyders kommande Justice League-film, samt Luc Besson’s Valerian.

På sin fritid,  mellan då hisnande magi för filmerna skapas, är tydligen Weta i ett partnerskap med  Cryptozoic Entertainment, som utvecklar och utger  original och licensierade brädspel, kortspel samt samlarkort.

Året är 2150. Ett förödande världskrig har lämnat Jordens större städer i ruiner, där megaföretag lägger pengar på bärgningsrättigheter. Tja, du vet vad de säger. Om du inte kan slå dem, gå med dem. Samla din armé av Giant Killer Robotar och möta din rival i detta ultimata brädspel – lite så låter spelets synopsis enligt utvecklarna själva.

Deras senaste eftersträvan och samarbete är en galen ”crowdfundad” brädspelsnyhet vid namn Giant Killer Robots som nått sitt fulla finansieringsmål på mycket kortare tid än man trott. Jag kan själv inte vänta med att få lägga händerna på detta spel, och kommer utan tvekan att bidra med en slant  för att ytterligare säkerställa att detta fantastiska mechspel blir klart i tid. Just nu verkar det dock som att det kommer gå som en dans, med all publicitet som spelet fått. Är du inte lika frälst? Stick då över till Giant Killer Robots kickstarter-sidan, eller kolla på den officiella produktbeskrivningen och fantastiska kampanjen hur dom gått till väga i videoklippet här nedanför:

Från skojarnapå Weta Workshop  och Cryptozoic kommer Weta Workshops första bordsspel somutspelar sig i en dystopisk framtid där sportgalna  Giant Killer-robotar utmanar varandra! . Samla dina trupper av Giant Killer Robots(GKRs), bygg ditt däck och möta dina rivaler i den ultimata kampen för berömmelse, förmögenhet och viktigast av allt, ära! ”Scheme” är strategier och en hårdhänt väg för att dominera medielandskapet med din armada av feta Robotar – låter kul va?